Archívum - Hírek 2012

NAV TÁJÉKOZTATÓ! / A háztartási munka alapvető szabályai
2012. december 06.
    A háztartási munka alapvető szabályai
    Háztartási munkának minősülnek a kizárólag a természetes személy és háztartásában vele együtt élő személyek, továbbá közeli hozzátartozói mindennapi életéhez szükséges feltételek biztosítását szolgáló következő tevékenységek: lakás takarítása, főzés, mosás, vasalás, gyermekek felügyelete, házi tanítása, otthoni gondozás és ápolás, házvezetés, kertgondozás.
    További részletek»

AGRÁRKAMARAI FELHÍVÁS
2012. november 12.
ÚJ NEMZETI AGRÁRKAMARA: ÚJ ESÉLY A VIDÉKNEK
Az új agrárkamarai törvény alapján a 2013. február 1-21. között tartandó országos kamarai választásokkal megalakul az új nemzeti agrár- és élelmiszer kamara.
A hazai mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó szektor összes szereplője, így minden őstermelő és egyéni vállalkozó is alanyi jogon tagjává válik az új egységes köztestületnek.
A leendő tagok 2012. november 30-ig kötelesek bejelentkezni a nyilvántartásba az agrárkamara honlapján keresztül (www.agrarkamara.hu), és megfizetni az egyszeri 5.000 Ft-os nyilvántartásba vételi díjat. Ha Ön még nem tette meg, mielőbb jelentkezzen be, mert a határidő a kamarai választásokon való részvételre nézve jogvesztő!
GAZDÁLKODÓK, ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓK FIGYELEM:

KÖTELEZŐ REGISZTRÁCIÓ NOVEMBER 30-ig !
REGISZTRÁCIÓS FELÜLET: WWW.AGRARKAMARA.HU
A regisztrációhoz ingyenes segítséget nyújt országszerte a 200 agrárkamarai tanácsadó (elérhetőségi lista: umvp.agrarkamara.hu) és az országos falugazdász hálózat is.
A KAMARA KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATA: 06-80-911-078 (zöld szám), ill. regisztracio@agrarkamara.hu.
Felhívás letölthető»


 
GAZDÁLKODÓK, ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓK FIGYELEM:
2012. november 12.
KÖTELEZŐ AGRÁRKAMARAI REGISZTRÁCIÓ!
Az augusztus 1-től hatályos új agrárkamarai törvény alapján a 2013. február 1-21. között tartandó országos kamarai választásokkal MEGALAKUL AZ ÚJ NEMZETI AGRÁR- ÉS ÉLELMISZER KAMARA. A törvény értelmében a hazai mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó szektor összes szereplője, így a gazdasági társaságok mellett az őstermelők és az egyéni vállalkozók is alanyi jogon tagjaivá válnak az új egységes köztestületnek.
Az új kamara legfőbb feladata a magyar agrárium megerősítése, versenyképességének növelése és érdekeinek hatékony védelme lesz, kibővült közfeladatokkal és hasznos tagi szolgáltatásokkal.
HATÁRIDŐ: 2012. NOVEMBER 30.
A törvény előírja, hogy a leendő tagok 2012. november 30-ig kötelesek bejelentkezni a nyilvántartásba az agrárkamara honlapján keresztül (www.agrarkamara.hu), és megfizetni az egyszeri 5.000 Ft-os nyilvántartásba vételi díjat. Eddig már közel 100 ezren teljesítették ezt a kötelezettségüket.
AMENNYIBEN ÖN MÉG NEM TETTE MEG, MIELŐBB REGISZTRÁLJON, MERT A NOVEMBER 30-I HATÁRIDŐ A KAMARAI VÁLASZTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTELRE NÉZVE JOGVESZTŐ!
REGISZTRÁCIÓ: www.agrarkamara.hu
MOST MEGÉRI MINÉL ELŐBB REGISZTRÁLNI: a NOVEMBER 15-ig regisztrálók ingyenesen kézhez kapják az agrárkamara új e-mailes szolgáltatását, a hetente frissülő KAMARAI PIACFIGYELŐT, amely a növénytermesztési és állattenyésztési ágazatok aktuális piaci híreit, adatait gyűjti össze.
SEGÍT A KAMARAI TANÁCSADÓ ÉS A FALUGAZDÁSZ!
Ha technikai segítségre van szüksége a regisztrációhoz, azt ingyenesen igénybe veheti országszerte a 200 kamarai tanácsadó irodában (lista: umvp.agrarkamara.hu) és az országos falugazdász hálózatnál is.
A KAMARA KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATA IS SEGÍTI A REGISZTRÁCIÓT: 06-80-911-078 (zöld szám), ill. regisztracio@agrarkamara.hu. Az Agrárkamara ezen felül november hónapban regisztrációs fogadóórákat is szervez a vidéki településeken, ahol a kamarai tanácsadó segítségével kényelmesen, helyben intézheti el regisztrációját.
Figyelje a településekre kihelyezett plakátokat!
További részletek
»

ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT ISKOLA ÉPÜLETÉT 
2012. október 20.
 
2012. október 20-án ünnepélyes keretek között átadták a felújított iskola épületét. Az ünnepségen avatóbeszédet mondott Bódogh Bertalan polgármester, aki beszédében kiemelte a beruházás fő jellemzőit. "A Nemesbikki iskola energetikai fejlesztése" című, KEOP-4.9.0/11-2011-0186 azonosító- számú pályázat segítségével az önkormányzat 31.774.299 Ft támogatást kapott a beruházás megvalósítására, amely a projekt teljes költségének 85%-át fedezi. A projekt keretén belül sor került az épület külső hőszigetelésére, a külső nyílászárók cseréjére, a régi, korszerűtlen kazán helyére kondenzációs rendszerű került üzembe helyezésere, a meglévő radiátorokra termosztatikus szelepeket szereltek. A komplex enregetikai fejlesztés eredményeként egy sor fűtési rendszert támogató, környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító 6 db napkollektor és dupla hőcserélős álló melegvíz tartály kiépítését végezték el. A ma átadott épületben korszerűbb körülmények között tanulhatnak a gyerekek, és mindemellett az épület külső megjelenése is emeli a faluképet, melyben minden közintézmény gondozott állapotban van.
Az átadáson a nemzeti színű szalagot Bódogh Bertalan polgármester, valamint a tagiskola vezetője: Falucskai Gábor vágták át. A polgármester az avatás után a jelenlévőknek bemutatta a felújított épületet, megcsodálták közösen a napkollektorokat, majd a szomszédos óvoda éttermében állófogadáson látta vendégül az ünneplőket.
 
 
 

ÁTADÁSI ÜNNEPSÉG
2012. október 16.


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
"Nemesbikki iskola energetikai fejlesztése" című projektről
2012. szeptember 27.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Június 26-án lépett kivitelezési szakaszba az a projekt, melynek eredményeként megújul a nemesbikki Móra Ferenc Tagiskola energetikai rendszere.
A jelentős uniós támogatással megvalósuló beruházás során az épület energetikai fejlesztése - megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva - növeli az energiahatékonyságot és elősegíti az energiatakarékosságot.

A beruházás által érintett iskolaépület 1992-ben épült. A nyílászárók fa alapanyagból készültek, állapotuk már nagyon rossz volt, továbbá az épület homlokzata sem volt hőszigetelve. Az épület eredeti padlózatának rétegrendje nem ismert, így feltételezhetően szigetelés itt sem történt.

A projekt közvetlen célja az iskola épületének energetikai célú komplex fejlesztése. A kivitelezés során sor kerül az épület utólagos külső hőszigetelésére, a külső nyílászárók cseréjére, valamint a padlásfödémre ásványgyapot szigetelést tesznek.
Továbbá a régi, korszerűtlen kazánt korszerűbb, kondenzációs rendszerűre cserélik valamint a meglévő radiátorokra termosztatikus szelepeket szerelnek, így azok alacsonyabb hőfokon, de kellő hatásfokkal tudnak üzemelni.
Ezen kívűl a fűtési rendszert támogató, környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító 6 db napkollektor és dupla hőcserélős álló melegvíz tartály kiépítését is elvégzik a beruházás során. A tartályok előmelegítését – amelyek segítségével az iskola teljes melegvíz igényét is fedezik majd - a felszerelt napkollektorok végzik.

A modern nyílászárók beépítésével, az épület külső szigetelésével az épület hővesztesége jelentősen, mintegy 41%-al csökken, míg a termosztatikus szelepek beépítésével, a napkollektorok telepítésével és a melegvíz tartály rendszerbe kötésével jelentősen csökkennek az üzemeltetési költségek is.

Így a településen egy környezetkímélő, energiahatékony üzemeltetésű épületben folyik majd az alsó tagozatos diákok oktatása, nevelése, mely példaértékű lehet mind a településen élők, mind az idelátogatók számára és segíti az EU tagállamokhoz való közelítést az energiafelhasználás tekintetében.

"A Nemesbikki iskola energetikai fejlesztése" című, KEOP-4.9.0/11-2011-0186 azonosító- számú pályázat segítségével az önkormányzat 31.774.299 Ft támogatást kap a beruházás megvalósítására, amely a projekt teljes költségének 85%-át fedezi. A projekt tervezett befejezési dátuma 2012.október 31.

Nemesbikk Községi Önkormányzat: 3592 Nemesbikk, Petőfi út 13.


KÉPEK A BERUHÁZÁSRÓL


FIATALOK HÁZA
2012. szeptember 27.

JÁTSZÓTÉR ÉPÍTÉS
2012. április 25.
Köztéri játszótér épült április 25-én Nemesbikken, a helyi művelődési ház mögötti füves területen az FGSZ Földgázszállító Zrt. adományából, a dolgozók közreműködésével. A magyarországi nagynyomású földgázszállítással foglalkozó, siófoki székhelyű vállalat 58 munkatársa segédkezett a délelőtt folyamán a játékok telepítésében, környezetük megszépítésében. Bódogh Bertalan, Nemesbikk polgármesterének üdvözlő szavai után a Társaság nevében Buday Pál, a Rendszerirányítás és Kapacitáskereskedelem szervezet igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A cég 2008-ban indította útjára Energikus Település elnevezésű programját, melynek célja, hogy szorosabb kapcsolatot alakítson ki a működési területein található települések lakóival. A program keretében eddig Városföldön és Bátán épült játszótér, illetve sportpálya az FGSZ adományából, a dolgozók közreműködésével, idén pedig Nemesbikkre és Kistokajra esett a választás, ahol a cég egyik kompresszorállomása, illetve csomópontja és központi szagosító állomása működik. A Társaság 111 dolgozója két csapatra oszlott, így a két településen párhuzamosan zajlottak a munkálatok – a játszógödrök homokkal való feltöltése, tereprendezés, kerítésfestés, faültetés, parkosítás stb. A munkálatok átadását követően a helyiek megvendégelték a cég dolgozóit, a gyerekek pedig birtokba vehették az új játékokat.

A 800 főt foglalkoztató siófoki székhelyű FGSZ Földgázszállító Zrt. tulajdonolja és üzemelteti a Magyarország területét behálózó nagynyomású földgázszállító vezetékrendszert, valamint - az egyetlen rendszerirányítási engedély birtokában - összehangolja a teljes földgázrendszer működését. Emellett földgáz tranzit tevékenységet is folytat Szerbia és Bosznia-Hercegovina részére, valamint átszállítást Románia és Horvátország irányába. A Társaság közel 70 éves múltra tekint vissza, melynek utóbbi négy évtizede során egyre növekvő ütemben korszerűsödött. A siófoki központ az irányítási feladatokért felel, míg a 6 regionális földgázszállító üzem (Gellénháza, Hajdúszoboszló, Kápolnásnyék, Kecskemét, Miskolc és Vecsés) az operatív munkát végzi. A Társaság immár harmadik éve nyerte el a Magyarország Legjobb Munkahelye megtisztelő címet a 250-1000 főt foglalkoztató munkáltatók kategóriájában a Világgazdaság - Aon Hewitt Legjobb Munkahely Felmérésben, míg a regionális versenyben kétszer került a legjobbak közé a dolgozók véleménye, elkötelezettsége és elégedettsége alapján.

Lakatos Edina szóvívő


NAV TÁJÉKOZTATÓK!
2012. április 5.

MEGÚJULT NEMESBIKK HONLAPJA
2012. március 29.

2012. márciusában Nemesbikk Község Önkormányzatának kezdeményezésére megújult a település weboldala.
A honlap megújítása azt a célt szolgálta, hogy az oldal könnyen áttekinthető menürendszer felépítéssel, összehangolt, felhasználóbarát korszerű technikai elemekkel, egységes,gazdag képanyaggal, a településhez illeszkedő design kialakítással, friss, aktuális részletes tartalommal szolgálja az információszolgáltatást, a figyelemfelkeltést és a megismertetést.


Kellemes és hasznos böngészést kívánunk valamennyi olvasónknak!© 2012-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.